Call Us For A Reservation On +32 (0)59 80 80 00 info@hotelalbert2.be

Hotel Albert II ligt in het bruisende centrum van de Koningin Der Badsteden.
Het is de perfecte uitvalsbasis voor het bezoeken van musea, strandwandelingen en culinaire ontdekkingen.
Zowel in de zomer als in de winter valt er heel wat te beleven.
Wij maakten voor u alvast onze top 10 als inspiratie voor uw verblijf in Oostende.

Ensorhuis

In dezelfde straat als ons hotel is het Ensorhuis ziet u niet enkel werken van de bekende Oostendse kunstenaar James Ensor (1860–1949), ook zijn leefwereld wordt er perfect gereconstrueerd.

Stadsmuseum

Net om de hoek is het Stadsmuseum Oostende is gevestigd in een voormalig Koninklijk Paleis, een perfecte, statige setting voor de rijke collectie aan heemkundige vondsten die een prachtige blik gunnen in de geschiedenis van de kuststad.

De Kusttram

Gedaan met het zoeken naar een parkeerplaatsje of met het aanschuiven in het drukke verkeer. De Kusttram brengt je de hele dag door tot in het hartje van elke badplaats.
Tussen Knokke en De Panne, met zicht op zee.

Mu.Zee – Kunstmuseum

mu.ZEE is het museum voor Belgische kunst. Wandel van de ene kunststroming naar de andere en maak onderweg kennis met Belgische kunstenaars en hun werken van 1830 tot vandaag.

Noordzeeaquarium 

In het Noordzeeaquarium kan je een zestigtal levende zeedieren bewonderen. Deze zijn ondergebracht in 13 aquaria. Naast het aquarium is er ook een tentoonstelling van opgezette zeldzame vissen en een uitgebreide verzameling van Noordzeeschelpen, kreeftachtigen en stekelhuidigen. Hier kan je de fauna en flora van de Noordzee bewonderen. Vooral voor kinderen is dit een leerzame en boeiende kennismaking met de wereld van de zee.

Fort Napoleon

In de duinen ten noorden van Oostende staat een indrukwekkend fort met een bewogen geschiedenis. De beruchte Franse generaal Napoleon liet het bouwen ter verdediging tegen aanvallen uit het westen, maar het gebouw heeft er inmiddels verschillende levens ondergebracht

Domein Raversijde – Atlantikwall

Het stuk van de oude verdedigingslinie, die de Duitsers destijds bouwden om het vaste land te beschermen tegen een invasie, is in de duinen van Raversijde goed bewaard gebleven. Bezoek deze verdedigingswerken uit de eerste en tweede wereldoorlog.

Museumschip Amandine

Wilt u de zeevisserij van heel dichtbij beleven? Ga dan aan boord bij de Amandine. Dit robuuste zeeschip werd op 16 november 1960 te water gelaten en beviste eerst de wateren ten zuiden van IJsland, het Kanaal en de Noordzee, om vervolgens gedurende enkele decennia enkel de IJslandse wateren te bevaren en bevissen.

Mercator Zeilschip

Een ‘must see’ in Oostend!
Museumschip de Mercator.
Ga aan boord en reis aan de hand van voorwerpen, foto’s en verhalen terug naar de tijd van zijn spannende zeereizen.

Petrus en Pauluskerk

Deze neogotische kerk in het centrum van Oostende verving de Sint-Pieterskerk die in 1896 afbrandde en waarvan enkel nog de nabijgelegen bakstenen toren overblijft (bijgenaamd de Peperbusse).